brandstof besparen bij de peugeot boxer

Hoe bespaar je brandstof?

De brandstofprijzen blijven stijgen. Op de prijs per liter heb je als onderneming helaas geen invloed. Maar je kan wel veel geld besparen op het gebruik van aantallen liters brandstof.

Vijf tips brandstof besparen

Goed onderhoud

Het onderhouden van jouw voertuig is belangrijk. Je verlengt dan niet alleen de levensduur van het voertuig, maar je verlaagt ook de brandstofkosten. Vervang daarom op tijd je filter en olie. Ook moet je de brandstofleiding checken op lekkages.

Snel doorschakelen

Je kunt veel brandstof besparen als je snel doorschakelt. Het belangrijkste is dat je niet hoog in de toerenaantallen gaat zitten. Hiermee verbruik je namelijk veel brandstof. Hoe hoger de toeren, hoe hoger het brandstofverbruik.

  • Gebruik je diesel? Schakel dan tussen de 1800 en 2200 toeren.
  • Gebruik je benzine? Schakel dan tussen de 2000 en 2500 toeren.

Cruise control

Zit er een cruise control functie op je voertuig? Zeker gebruiken. Door je snelheid stabiel te houden wordt de motor namelijk minder belast en daardoor bespaar je brandstof. Als je geen cruise control hebt, probeer dan je snelheid stabiel te houden door geleidelijk op te trekken.

Niet hard en onnodig remmen

Laat de auto rustig uitrollen als je ziet dat het stoplicht op rood is of als je bijvoorbeeld een rotonde nadert. Zo gaan je remblokken langer mee én verbruik je ook nog eens minder brandstof. Deze techniek werkt vooral op langere wegen.

Bandenspanning checken

Deze tip hoort eigenlijk een beetje bij de vorige tip. Een goede bandenspanning zorgt namelijk voor een kortere remweg en daardoor ook voor minder brandstof gebruik. Het is dan ook het beste om je bandenspanning elke drie maanden te checken.

Goed voor het milieu én jouw portemonnee

Door het toepassen van deze tips bespaar je veel brandstof. Daardoor bespaar je dus liters aan benzine of diesel kosten. Maar dat is niet het enige voordeel. Je helpt namelijk ook mee aan een vermindering van de CO2 uitstoot. Heel goed!

Misschien vind je dit ook interessant? Blog: duurzaam werken in de groen en infra sector.

Lekker lezen

Ook interessant?

De instructiewagen: zagen onder spanning huren
zagen onder spanning via Globen
Blogs

De instructiewagen: zagen onder spanning huren

Globen Verhuur heeft een ruim assortiment materieel en apparatuur voor de buitenruimte. Bovendien heeft onze trainingspartner BIJDA onlangs de instructiewagen: zagen onder spanning aan ons assortiment toegevoegd. Bedrijven huren deze…