zagen onder spanning via Globen

De instructiewagen: zagen onder spanning huren

Globen Verhuur heeft een ruim assortiment materieel en apparatuur voor de buitenruimte. Bovendien heeft onze trainingspartner BIJDA onlangs de instructiewagen: zagen onder spanning aan ons assortiment toegevoegd. Bedrijven huren deze instructiewagen als zij hun personeel willen trainen in het veilig zagen onder spanning. In deze blog lees je over alle mogelijkheden van de instructiewagen en de training zagen onder spanning.

De instructiewagen

De instructiewagen is niet zomaar een aanhangwagen. Integendeel, hij simuleert spanning die op hout komt te staan nadat een boom is omgevallen of scheef staat. De instructiewagen is speciaal ontworpen om jouw personeel op te leiden in het veilig zagen onder spanning. Het is een volledig uitgeruste wagen die is voorzien van alle nodige apparatuur en hulpmiddelen om de training tot een succes te maken. Bovendien kan BIJDA ook het benodigde hout verzorgen.

Voordelen van de instructiewagen

  • De stappen van het proces realistisch doorlopen (zonder het risico zichzelf te bezeren)
  • De juiste procedure volgen bij het zagen onder spanning
  • De kennis en vaardigheden effectief ontwikkelen en toepassen
  • Met de instructiewagen kan een training op alle gewenste locaties plaatsvinden

De 4 simulaties

Met de instructiewagen wordt er op vier verschillende situaties getraind.
1. Rechtopstaande stam onder spanning
2. Trekspanning
3. Duwspanning
4. Zagen van stammen onder verschillende hoeken

instructiewagen BIJDA zijkant     zagen onder spanning van boven

Training zagen onder spanning

Het huren van de instructiewagen: zagen onder spanning is alleen mogelijk in combinatie met een op maat gemaakte training zagen onder spanning bij BIJDA. Deze training is bedoeld om bedrijven te helpen hun personeel op te leiden in het veilig zagen onder spanning. Cursisten moeten al beschikken over een certificaat “veilig werken met de motorkettingzaag basis of NKC 1”, omdat de basis van de motorkettingzaag niet meer wordt behandeld in deze training.

“De nieuwe techniek helpt jouw medewerkers een hoog kennis- en vaardigheidsniveau over zagen onder spanning te bereiken.”

Doel van de training zagen onder spanning

Aan het eind van de training weet een cursist hoe je de motorkettingzaag veilig en verantwoord gebruikt bij het zagen van hout onder spanning. Bovendien weet hij hoe je moeilijke bomen met speciale werktechnieken moet vellen. De cursist is zich na de training bewust van en herkent de risico’s van het zagen met hout onder spanning en weet hoe hij moet handelen in geval van nood.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat voorop bij Globen Verhuur & BIJDA. Train jouw personeel daarom goed in het veilig zagen onder spanning. Deze complexe en risicovolle klus kan namelijk alleen worden uitgevoerd door deskundigen met de juiste vaardigheden en kennis. Maak gebruik van de instructiewagen om jouw personeel op een veilige en verantwoorde manier op te leiden.

 

Contact

Meer weten?

Lees verder

Machinetransporter huren bij Globen
transport aanhanger huren
Blogs

Machinetransporter huren bij Globen

Een minikraan huren voor een project is zo geregeld, maar deze op de juiste locatie zien te krijgen kan een logistieke uitdaging zijn. Gelukkig kan een machinetransporter, ook wel een…