veilig huren

Veilig materiaal huren

Dat er veel voordelen zijn aan het huren van materiaal is al bekend, maar waar moet je nou op letten as je materiaal gaat huren? In deze blogs geven wij tips om veilig materiaal te huren!

1. Let op kwaliteit

Als je materiaal huurt wil je zeker zijn dat je op dit materiaal kan rekenen. Er zijn keurmerken en certificaten die kunnen aantonen dat materiaal voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Controleer als huurder dus ook altijd of deze aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de verhuurder jou, indien nodig, goed informeert over het gebruik van het materieel.

2. Houd je aan de regels

Als je zeker weet dat het materiaal voldoet aan alle eisen is het belangrijk om hier zelf verantwoordelijk mee om te gaan. Per machine kan het verschillen of er bepaalde rijbewijzen of andere certificaten nodig zijn om deze te mogen gebruiken. Let er dan ook altijd op dat jouw medewerkers aan de gestelde eisen voldoen om de werkomgeving veilig te houden.? De inzet van de juiste PBM’s is hierbij ook belangrijk.

3. Kijk naar recensies

Als je niet bekend bent met een bedrijf is het verstandig om de recensies te checken. Vaak kan je hier aan afleiden of je beter wel of niet in zee kan gaan met een partij. Zijn er geen recensies? Kijk dan of de verhurende partij onderdeel is van een ander bedrijf dat wel recensies heeft. Soms kan je bij een bedrijf voor meerdere dingen terecht, zo is Globen verhuur een onderdeel van Globen Personeel.

4. Schade

Bij het huren van materiaal ben je als huurder zelf aansprakelijk voor schade. Controleer dus goed in welke mate jouw inboedelverzekering gehuurde spullen dekt. Worden deze niet gedekt? Dan kan je bij de meeste partijen een aparte dekking afsluiten.

5. Bespaar kosten

Lever je gehuurde materiaal schoon in.? Bij de meeste verhuurders worden er anders reinigingskosten in rekening gebracht.

Bekijk al ons materiaal

 

Heb je nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of neem contact met ons op!

Verder lezen

Voordelen van materiaal huren
Voordelen van materiaal huren
Blogs

Voordelen van materiaal huren

Materiaal huren of kopen? Dat is een veel gestelde vraag bij bedrijven wanneer er materieel nodig is voor een project. ⚒️ Deze beslissing kan grote gevolgen hebben voor een bedrijf.…