training veilig werken op hoogte

Veilig werken op hoogte

Valgevaar is een van de meest voorkomende oorzaken van een bedrijfsongeval. Je moet maatregelen nemen op werkplekken waar het gevaar bestaat om van hoogtes te vallen. Veilig werken op hoogte is namelijk belangrijk.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Alleen de gevolgen zijn groot. Maar zulke onveilige situaties kun je eenvoudig voorkomen.

Drie tips voor veilig werken op hoogte

1. Zorg voor een juiste RI&E voor werkzaamheden op hoogte

RI&E staat voor: Risico-inventarisatie en –evaluatie. Met de juiste RI&E kun je de risico’s voor gezondheid, veiligheid en welzijn van je medewerkers in kaart brengen. Door middel van een arbodienst of deskundige moet je deze inventarisatie laten uitvoeren. De RI&E moet dan schriftelijk worden gemaakt en hierbij moet een plan van aanpak zijn opgenomen.

Op zoek naar een goede RI&E? Neem een kijkje bij BIJDA. Zij zorgen voor praktische inzicht in de veiligheid- en gezondheidsaandachtspunten van jouw organisatie.

Ik wil een goede RI&E

2. Zorg voor trainingen voor alle medewerkers die op hoogte werken

Een gebrek aan training en veiligheidsbewustzijn zorgt voor onveilige werksituaties. Maak jouw medewerkers daarom bewust van de onveilige situaties die zich op de werkplek bevinden. Door het volgen van een training worden risico’s ook eerder herkend, opgelost en gemeld.

Wil jij jouw medewerkers goed opleiden? Wij kennen een opleider die zorgt voor trainingen die het veiligheidsbewustzijn verhogen.

3. Werk alleen met gekeurde gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en valbeveiliging

Het is belangrijk om regelmatig jouw machines en materialen te keuren. Dit voor de veiligheid van je medewerkers.  Door het keuren van de materialen en machines ben je als bedrijf zeker van betrouwbaarheid en kunnen incidenten worden voorkomen. Onze machines en materialen worden daarom ook regelmatig gekeurd.

Machines of materiaal huren?
Lekker lezen

Ook interessant?

De instructiewagen: zagen onder spanning huren
zagen onder spanning via Globen
Blogs

De instructiewagen: zagen onder spanning huren

Globen Verhuur heeft een ruim assortiment materieel en apparatuur voor de buitenruimte. Bovendien heeft onze trainingspartner BIJDA onlangs de instructiewagen: zagen onder spanning aan ons assortiment toegevoegd. Bedrijven huren deze…